Profile

Join date: Jul 13, 2022

About

Hrvatska je država koja se prostire na preko 56.594 četvornih https://www.aspengroveinn.com/profile/hrkladionica/profile kilometara i nalazi se u središnjoj Europi. Sa 4,047 milijuna stanovnika graniči sa Slovenijom, Mađarskom, Srbijom, Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom.

Priznata kao neovisna država, ovaj najbolji vodič za kladionice u Hrvatskoj pobliže će se pozabaviti klađenjem u zemlji. Pritom pokrivamo zakone o kockanju zemalja i https://sco.lt/6xX6Nk uključujemo razne činjenice i druge podatke o klađenju. Osim gore navedenih informacija, ovaj vodič sadrži popis 5 najboljih kladioničarskih stranica u Hrvatskoj.

Zanimljivosti o klađenju u Hrvatskoj

Budući da je Hrvatska smještena blizu Jadranskog mora i središta središnje Europe, puna je zanimljivih činjenica. Iako su mnogi od njih povijesni, mnogi drugi povezani su s https://sites.google.com/view/klaenje-na-nogomet/ kulturom, društvenom ekonomijom i kockanjem. Imajući to na umu, evo popisa zanimljivih činjenica o klađenju u Hrvatskoj:

Najveća uslužna djelatnost u Hrvatskoj je industrija igara na sreću. Ostvario je gotovo 540 milijuna eura prihoda u 2019.

Procjenjuje se da će Hrvatska oporezivanjem industrije online igara na sreću dodati dodatnih 270 milijuna eura godišnjih poreznih prihoda.

Najveći prihod koji je ikada zabilježila neka hrvatska https://vukovichdamir.wixsite.com/my-site/post/3-teorije-o-sportskom-kockanju-%C4%8Dinjenica-ili-fikcija sportska kladionica bio je 2019. kada je lanac kladionica Super Sport zabilježio godišnji prihod od 84 milijuna eura.

Kladioničarska industrija u Hrvatskoj zaslužna je za zapošljavanje više od 6.700 ljudi. Gospodarstvu zemlje doprinosi s oko 39 milijuna kuna plaća.

Od legalizacije igara na sreću 2010. godine, hrvatsko Ministarstvo financija izdalo je dozvole za više od 70 kladionica.Najpopularniji oblik klađenja u Hrvatskoj je državna lutrija. Na njega otpada više od 60% svih oklada napravljenih u zemlji.

Zakonodavstvo i zakoni o igrama na sreću u Hrvatskoj

Kockanje u Republici Hrvatskoj legalno je od 2014. godine kada je donesen zakon o igrama na sreću ‘Zakon o igrama na sreću’. Zakonom su uređeni svi oblici igara na sreću u Hrvatskoj, uključujući igre na sreću, igre na sreću, automate i sportsko klađenje. Svi operateri moraju imati licencu https://poleksandrr34.substack.com/p/naucite-kelly-criterion-strategiju?sd=pf Ministarstva financija RH i plaćati naknade za licenciranje i poreze.

Budući da je Ministarstvo nadležno za reguliranje, provedbu i oporezivanje, porezi koji se plaćaju temelje se na četiri kategorije igara na sreću. To uključuje 5% poreza na prodaju srećki, 5% poreza na promet od klađenja, 15% poreza na bruto prihod od kockanja i 25% na bruto prihod od automata.

Osim poreza na dobit, Zakonom o igrama na sreću predviđeno je i oporezivanje dobitaka igrača. U Hrvatskoj to uključuje 10% poreza na dobitke manje od 10.000 kuna, 15% poreza na dobitke između 10.000 i 30.000 kuna te 20% poreza na iznose veće od 30.000 kuna.

Godine 2014. izmijenjen je Zakon o igrama na sreću kako bi upravljao i regulirao online operatere. Izmijenjeni zakon omogućuje lokalnim zemaljskim operaterima koji su već izdali licencu za zemaljsko kockanje da nude online usluge. Međutim, Hrvatska radi na uvođenju novih zakona koji bi omogućili strano klađenje sit

S
sportska kladionica

sportska kladionica

More actions